3 feb 2009

SÉ ESCRIURE EN CATALÀ (2) - MITES

Un petit desig se'm va fer realitat ahir a una petita sala prop d'aquí. Un concert que tenia bona pinta es va convertir en un record únic, inesborrable, gràcies a na Lupe Villar (ex-guitarrista de Sangtraït).
El concert era una presentació de kcor de rock, el nou grup que ella ha format i que fa versions catalanes de grans clàssics del rock dur i del heavy primitiu. Grups com Van Halen, Scorpions (Still loving you), Iron Maiden (The trooper) formen part del seu repertori. Hi col·laboren diferents músics, alguns més coneguts que altres, com en Jordi Armengol i un tal Víctor, recordat per participar a OT, tot i que ja l'he perdonat...
Al cap de tres o quatre cançons va arribar un moment que molta gent esperava: Les creus vermelles, un dels grans temes de Sangtraït, amb la veu del cantant de Dragonslayer, que també col·labora en el disc. Però això va ser només el principi. Després d'un parell de versions més, na Lupe va agafar el micròfon per donar entrada a dos ex-companys seus: El papa Juls i en Martín, armònica i veu i bateria de Sangtraït, que van fer dues cançons més del seu mític grup. Primer Jocs de guerra i tot seguit Mai pots ser tu. Llavors van baixar de l'escenari, i va continuar la presentació de kcor de rock. Es guardaven el millor per al final.
El concert es va donar per acabat amb una versió de Queen, es van despedir amb molts agraïments a tothom i van desaparéixer ràpidament. Però tothom sabia que faltava cosa, que allò no era tot, i al cap de poc temps cridant no n'hi ha prou!, na Lupe va tornar a pujar i va demanar la presència dels seus dos amics. El papa juls, amb la seva veu vinguda de l'infern, va introduir La furtadora d'ànimes, un dels millors directes que tenien.
Però encara faltava cosa, un himne. Van pujar a l'escenari tots els que havien cantat durant la nit, mentre el papa juls feia el seu solo d'armònica, tots els allà presents sabien el que allò significava. Estic segur que a molts, com a jo, se'ls va posar la pell de gallina, quan van sentir...

Aquesta és la història d'un que volia ser ocell...


3 comentarios:

Anónimo dijo...

FANTÀSTIC Àngel!!!
Dena QUINS RECORDS!!!

Ramon Ramos dijo...

Bones, company!
Sóc el Ramon Ramos, un dels cantants -el més desconegut XD- que va participar al concert de la Lupe. Per naltres, dalt de l'escenari, també va ser memorable, sobretot si tenim en compte que molts érem seguidors dels "Sangtraït" de tota la vida.
Una nit que no oblidarem.
Una abraçada i que ho puguem repetir ;-)

David dijo...

Va ser boníssim! A més me va sorprendre molt, no me n'esperava tant!